Weekendweer: vaak prima weer

10 oktober 2024, 10:00

Weekendverwachting
Wandelaars en paard in de bossen tijdens zonnig najaarsweer. Foto Ben Saanen.

Het weer ziet er dit weekend helemaal niet verkeerd uit. Al komt de jas wel goed van pas als je van plan bent om naar buiten te gaan.

Woensdag verliep nog kletsnat, maar donderdagmiddag en vrijdag ziet het weer er een stuk beter uit. Alles over het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht België.

Koude start met wat zon, later in het zuiden regen

De zon schijnt zaterdag geregeld en er trekken (hoge) wolkenvelden over het land. In de loop van de namiddag wordt de bewolking vanaf het zuiden dikker en hieruit kan in het zuiden en zuidoosten een beetje regen vallen. Na een koude start van de dag loopt de temperatuur in de namiddag op naar 10 graden in de Ardennen tot 15 graden in Vlaanderen. Er staat weinig wind.

Later in de avond en tijdens de nacht naar zondag valt in het noorden wat (lichte) regen, terwijl het in het zuiden dan juist droog is. De minima liggen tussen 7 en 9 graden.

Rustig najaarsweer met zon en nevel in bos met vallende bladeren. Foto: AdobeStock / Alex Stemmers.
Rustig najaarsweer met zon en nevel in bos met vallende bladeren. Foto: AdobeStock / Alex Stemmers.

Vrij zonnige zondag

Op zondag blijft het droog met zon. Naast zonneschijn komen ook sluierwolken voor waar de zon doorheen schijnt. Het blijft aan de frisse kant met maxima tussen 10 en 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit het noordwesten. Middagwaarden tussen 11 en 16 graden zijn gebruikelijk. Al met al is het dus een prima dag om er op uit te gaan.

Na het weekend is de verwachting vooralsnog behoorlijk onzeker. De temperatuur lijkt wel omhoog te gaan. Halverwege de nieuwe week kan het lokaal zelfs 20 graden worden. Daarbij is soms wel kans op een bui.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht