Weekendverwachting: eerst veel regen op vrijdag, zondag beste dag

11 juli 2024, 14:30

Weekendverwachting
Regenachtig in Brussel. Foto: Adobe Stock / ArTo

De zomervakantie is in volle gang, maar warm en stabiel zomerweer staat in eigen land niet op het programma. Wel wordt het zondag prima weer om eropuit te trekken. Hoe het weekend verloopt lees je hier.

Voordat het weekend van start gaat krijgen we eerst nog met een behoorlijke hoeveelheid regen te maken. Tot en met vrijdagavond kan op lokale schaal zelfs 50 millimeter regen vallen. Met ons uitgebreide weerbericht blijf je op de hoogte van het weer tot het weekend.

Af en toe regen op zaterdag

Tijdens het eerste deel van de dag is vrij veel bewolking aanwezig en af en toe valt wat (lichte) regen. Soms is het ook eventjes droog met opklaringen. De maximumtemperatuur ligt tussen 17 en 19 graden bij een matige westenwind. Hiermee is het koel voor de tijd van het jaar. Middagwaarden tussen 20 en 25 graden zijn normaal voor juli. In de loop van de middag en in de avond wordt het droger en klaart het vaker op.

Wanneer wordt het weer lekker strandweer? Foto: Anne-Marie van Iersel
Wanneer wordt het weer lekker strandweer? Foto: Anne-Marie van Iersel

Zondag: droog met zon en wolken

Het blijft droog met een mix van zonnige perioden en wolken. Naast stapelwolken komen ook sluierwolken voor. Met maxima van 19 graden aan zee en op de Ardense toppen en 23 graden in de Kempen is het wat warmer dan op zaterdag. Het wordt een prima dag om eropuit te trekken. Er staat bovendien niet al te veel wind.

Daarna: hogere maxima

Na het weekend loopt de temperatuur een aantal graden op. Landinwaarts kan het 25 graden worden. Dagelijks is ruimte voor de zon, maar er zijn ook wolken aanwezig. Daarnaast behoort een bui ook tot de mogelijkheden.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht