Weekverwachting: zachte herfstdagen op komst, maar niet altijd droog

14 oktober 2024, 12:45

Weekverwachting
Volgende week kunnen we op aangenaam zomerweer rekenen. Foto: Ben Saanen.

We krijgen deze week te maken met opvallend hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, maar daarbij houden we het zeker niet geheel droog. Wanneer jij nazomer kan verwachten en op welke dag je de paraplu nodig hebt lees jij in onze nieuwste weekverwachting.

Het is deze namiddag aanvankelijk nog herfstachtig in het land. De bewolking overheerst en van west naar oost trekt een regenzone over. Daarbij is het fris met maxima van slechts 9 tot 14 graden. Meer details over het weer van vandaag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zuidenwind brengt vleugje nazomer

Vanaf dinsdag draait de wind geleidelijk naar het zuidoosten en wordt er warmere lucht aangevoerd. Op uitgebreide schaal wordt het 15 tot 17 graden. Lokaal kan het in De Kempen 18 graden worden. Woensdag voert een zuidenwind nog wat warmere lucht aan richting het land, waardoor woensdag verreweg de warmste dag van de week wordt. Met uitzondering van de Ardense toppen wordt in heel het land de 20 graden gepasseerd en in steden zoals Antwerpen en Brussel wordt het een graad of 23. Lokaal is het niet uitgesloten dat het 24 of misschien zelfs even zomers warm wordt met 25 graden!

Daarbij is het zowel dinsdag als woensdag ook nog eens grotendeels droog en vrij zonnig. Zeker woensdag overdag is het dan op en top weer om er op uit te trekken en kunnen we gerust spreken van heerlijk nazomerweer. Woensdagavond stijgt vervolgens de kans op een enkele bui vanaf het zuidwesten.

Vanaf donderdag weer wisselvalliger

Op donderdag zoekt de wind geleidelijk zuidwestelijke richtingen op, waardoor buien het land makkelijk kunnen bereiken. Houd onze regenradar in de gaten om te kijken wanneer jij het op donderdag droog houdt. Ook de dagen daarna blijft de kans op een bui aanwezig, maar grote hoeveelheden neerslag lijken niet aan de orde en regelmatig is het ook droog. Dan is het al snel prima weer om erop uit te trekken aangezien het relatief zacht blijft voor de tijd van het jaar. De maxima komen dagelijks uit tussen 15 en 20 graden.

Geen koude nachten

Wat verder opvalt zijn de nachten die opvallend zacht verlopen. De koudste nacht is komende nacht met temperaturen die lokaal nog kunnen dalen tot een graad of 5, maar vanaf woensdagnacht wordt het nergens meer kouder dan 10 graden de rest van de week.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht