Noodweer op Mallorca en Ibiza houdt nog even aan

15 augustus 2024, 12:45

Regen
Blikseminslag boven Andratx, Mallorca, Spanje. Foto: ANP / EPA / CATI CLADERA.

De Balearen zijn woensdag getroffen door hevig noodweer. De Spaanse weerdienst AEMET waarschuwt bovendien op Mallorca en Ibiza nog voor veel neerslag in korte tijd.

In een paar uur tijd kan donderdag in het noordoosten van Mallorca in totaal 180 millimeter regen vallen. Hier geldt dan ook code rood wegens de verwachte neerslag. Op de rest van het eiland is code oranje van kracht en kan in een paar uur tijd tot 150 millimeter vallen. Dit laatste is ook het geval op Ibiza, waar soortgelijke neerslagsommen worden verwacht. Ook vrijdag en zaterdag is nog kans op buien, maar vanaf zondag is het een tijd droog en zonnig bij temperaturen rond 30 graden.

Door het hevige noodweer werden woensdag zeker veertig vluchten geannuleerd op het vliegveld van Palma de Mallorca. De verwachting is dat het vliegverkeer op het eiland tot en met vrijdag gestremd blijft. Het noodweer zorgde voor veel schade op het eiland, maar voor zover bekend zijn er geen doden gevallen. Volgens Spaanse media werd een tijdje gevreesd voor het leven van een visser, maar hij werd later door collega's schuilend voor het weer aangetroffen.

Vanaf Ibiza en het kleinere eiland Formentera werden beelden gedeeld van zeilboten en luxe jachten die in de haven op elkaar en op de rotsen klapten door het noodweer. Het waaide flink met windstoten van zeker 100 kilometer per uur.

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht