Weekendweerbericht: grote verschillen tussen west en oost

15 augustus 2024, 11:10

Weekendverwachting
Zonneschijn door de bomen. Foto: Mark Klos.

De verschillen in het weerbeeld zijn dit weekend groot. Alles hierover lees je in dit artikel.

Voordat het weekend van start gaat krijgen we vrijdag eerst nog met regen te maken. Alles over het weer op vrijdag lees je in ons uitgebreide weerbericht België.

Oosten regen, westen steeds meer zon

Zaterdag trekt een gebied met regen over het land. ’s Ochtends kan in het westen een spatje regen vallen, maar al snel wordt het hier droog en in de middag beperkt de regen zich tot de oostelijke helft. Bovendien gaat de zon vanaf het westen steeds vaker schijnen. Het wordt 21 of 22 graden in de Ardennen en op de stranden tot 25 graden in het midden en in De Kempen. De wind is zwak uit het zuidwesten, 2 Bft.

In de avond blijft het regenachtig in de Ardennen. Sterker nog, tijdens de nacht naar zondag volgt een nieuw intens regengebied waarbij veel regen kan vallen.

Zondag hebben we mogelijk nog met dit regengebied te maken. In het natste scenario kan in het totaal wel meer dan 50 millimeter regen vallen, maar er zijn ook kansen op een vrijwel droge dag. In het westen blijft het in ieder geval wel droog een mix van (hoge) bewolking en zonneschijn. Met maxima van 19 tot 24 graden is het een fractie minder warm dan op zaterdag. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten.

Pukkelpop. Foto: Jokko.
Pukkelpop. Foto: Jokko.

Ben je van plan om naar Pukkelpop in Hasselt te gaan? Neem dan voor de zekerheid een poncho mee.

Na het weekend zomers

Volgende week is het een aantal dagen zomers met flink wat zon en middagwaarden tussen 23 en 25 graden. Hiermee is het direct heerlijk weer om erop uit te trekken.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht