F1: hete GP in Hongarije

17 juli 2024, 10:00

Sport
Zonnig en heet wordt het in Budapest! . Foto: RedbullContentpool/Boris Streubel/Getty Images

Aanstaande zondag vindt nabij Boedapest de GP van Hongarije plaats. Deze Formule 1-wedstrijd belooft een bloedhete en zonovergoten evenement te worden.

Al dagenlang heerst er zomers weer in de regio rond de Hungaroring. In Boedapest steeg het kwik regelmatig richting de 40 graden, terwijl de zon onophoudelijk scheen. Ook tijdens de trainingen en de kwalificatie blijft het droog en tropisch warm.

Deze zondag zal de hitte op de Hungaroring eveneens merkbaar zijn. Al in de ochtenduren klimt de temperatuur snel boven de 30 graden, om in de middag te stijgen tot zo'n 35 graden, met een mogelijkheid tot 36 graden. Hoewel dit iets minder heet is dan eerder deze week, blijft het buitengewoon warm.

Het weer tijdens de GP van Hongarije
Het weer tijdens de GP van Hongarije

De zon zal opnieuw uitbundig schijnen, al kunnen er later op de dag enkele wolkenvelden verschijnen. In de avonduren neemt de kans op stevige onweersbuien toe. Of deze buien daadwerkelijk het circuit zullen bereiken, is echter nog hoogst onzeker.

Kortom, als je van plan bent de wedstrijd ter plaatse te volgen, houd dan rekening met de hoge temperaturen. Zorg voor voldoende bescherming tegen de zon en blijf gehydrateerd om van deze race te kunnen genieten.

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht