Recordhoeveelheid regen in zomers Wenen

18 augustus 2024, 14:15

Buitenland
Mensen schuilen onder paraplu's tijdens hevige regenval in Wenen. Bron: ANP / EPA / Christian Bruna

In een buitenwijk van Wenen is zaterdag ruim 110 millimeter regen gevallen. Dat was volgens de zender ORF een recordhoeveelheid in de zomer sinds de metingen 152 jaar geleden begonnen.

Al een tijd wordt de Alpenregio geteisterd door zware regenval. Behalve een record bracht het vele water, soms in de vorm van hagel, ook ernstige overlast in delen van de Oostenrijkse hoofdstad. Straten en spoorbanen kwamen blank te staan, woningen en kelders liepen onder. De brandweer rukte honderden keren uit om hulp te verlenen.

Veel overlast door regenval

Veel regenval in de bergen is erg gevaarlijk, omdat het snel kan zorgen voor modderstromen en aardverschuivingen. In Oostenrijk kwam een vrouw ten val op een hellende straat en werd door het kolkende water meegesleurd. Ze kwam klem te zitten onder een geparkeerde bus. Het voertuig moest worden opgetakeld om haar te bevrijden. Het slachtoffer is levensgevaarlijk gewond in een ziekenhuis opgenomen.

Tot en met maandag nog veel buien

Op dit moment hangen nog steeds stevige buien boven de Alpen, maar vanaf dinsdag lijken de buien langzaam af te nemen in intensiteit en eind van de week de regio te verlaten. Mocht je van plan zijn binnenkort af te reizen naar de Alpen, houd dan goed het laatste nieuws over het weer in Europa in de gaten.

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht