Grote hoeveelheden regen verwacht in Italië en Balkan

02 oktober 2024, 13:40

Regen
Overstromingen Italië in september 2024. Foto via ANP / EPA/Fabrizio Zani

In delen van Italië en de noordelijke Balkan wordt komende dagen opnieuw veel regen verwacht. Op sommige plaatsen kan 100 tot 150 of zelfs 200 millimeter vallen.

In de Italiaanse regio's Toscane en Emilia-Romagna in Italië valt tot en met vrijdagochtend op grote schaal 50 tot 100 millimeter regen. Lokaal kan daar nog meer bijkomen. Vorige maand bracht storm Boris nog extreem veel regen naar Italië, waaronder deze regio's, met overstromingen als gevolg.

Nog meer regen in berggebieden van Kroatië en Slovenië

Ook in Slovenië en Kroatië moet er rekening worden gehouden met 50 tot 100 millimeter regen. In het westen van beide landen valt mogelijk zelfs 100 tot 150 millimeter.In de hoogste gebieden van Kroatië en vooral ook in de uitlopers van de Alpen in het grensgebied van Italië, Oostenrijk en Slovenië kan lokaal zelfs 200 millimeter neerslag vallen.

Sneeuw in Oostenrijkse Alpen

Het neerslaggebied dat de regen veroorzaakt, zorgt donderdagavond en vrijdag voor sneeuw in de Alpen.Vooral in de westelijke en centrale delen van Oostenrijk valt boven 1600 meter in amper 36 uur regionaal een halve meter sneeuw.

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht