Zomervakantie weerbericht: eerst wisselvallig, later aangenaam zomers

21 augustus 2024, 07:30

Vakantieweer
Als het zonnetje schijnt is het heerlijk weer voor buitenactiviteiten. Foto: Diana Huntjens

Volgende week start alweer de laatste week van de zomervakantie. Eerst is het nog vrij wisselvallig met veel wolken en soms buien, maar het vooruitzicht naar volgende week ziet er behoorlijk zomers uit. In dit artikel lees je welk weer je komende dagen kunt verwachten als je in eigen land van de vakantie geniet.

Deze week is het prima zomerweer in heel het land. De zon schijnt soms flink, maar af en toe komen ook buien voor. Vooral zaterdag is overal lange tijd kans op buien. Naast een enkele bui op vrijdag kan het dan soms ook stevig waaien. In de kustregio kan de wind dan lokaal windkracht 6 bereiken. Elders is het veelal windkracht 4 of 5. De temperaturen liggen dagelijks tussen 20 en 23 graden.

Op vrijdag kan het vooral in de kustgebieden stevig doorwaaien. Foto: Gieny Westra
Op vrijdag kan het vooral in de kustgebieden stevig doorwaaien. Foto: Gieny Westra

Oplopende temperaturen en flink zonnig

Voor de zonliefhebbers is er volgende week goed nieuws, want er zijn grote kansen op een periode met zonnig weer. Daarnaast loopt de temperatuur in de loop van volgende week op van zo’n 20 graden op maandag tot mogelijk zomerse waarden later in de week. De temperatuurverwachting gaat momenteel nog wel gepaard met onzekerheid.

De maand september nadert en dit betekent dat de meteorologische herfst alweer in zicht komt. De dagen worden ook merkbaar korter, maar de zon kan deze tijd van het jaar nog steeds behoorlijk krachtig zijn met ’s middags UV-index 4 tot 5.

Vera Buis

Vera Buis

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht