Weekverwachting: vaak prima zomerweer

22 juli 2024, 15:00

Weekverwachting
Camping. Foto: Jolanda Bakker.

Voor de vakantiegangers in eigen land is er goed nieuws, want er staan een aantal vriendelijke dagen op het programma, maar toch is het soms ook wisselvallig. Alles over het weer van deze week lees je hier.

Het is een prima dag om naar buiten te gaan. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af en de temperaturen zijn aangenaam.

Dinsdag buien

Het weer is dinsdag anders, want er trekt een gebied met buien vanaf west naar oost over het land. Tijdens een stevige bui kan het onweren. Het is tijdelijk wat minder warm met maxima van 18 graden op de stranden en Ardense toppen tot 22 graden in De Kempen. De wind draait naar het noordwesten. Dinsdagavond trekken de buien naar Duitsland weg en er volgen opklaringen.

Tijdens droge en zonnige momenten is het heerlijk weer om buiten iets te ondernemen. Foto: Jos Hebben
Tijdens droge en zonnige momenten is het heerlijk weer om buiten iets te ondernemen. Foto: Jos Hebben

Woensdag en donderdag: lang droog

Nadat de buien dinsdagavond weg zijn getrokken is het woensdag en donderdag droog met wolken en zon. Vooral woensdagmiddag, woensdagavond en donderdagochtend schijnt de zon flink. De temperatuur loopt bovendien op. Donderdag is de warmste dag van de twee met landinwaarts 25 graden. Er is een kleine kans dat donderdagmiddag de kans op regen toeneemt.

Daarna: wisselvallig

Vanaf vrijdag neemt de kans op regen weer toe. Vrijdag trekt een gebied met regen oostwaarts over het land en ook zaterdag is kans op regen vrij groot. De temperatuur blijft wel vrij constant met 20 tot 25 graden. Volgende week neemt de kans op een droger en zonniger weertype toe. Wat de temperatuur gaat doen is nog onzeker, maar landinwaarts zijn maxima van 25 graden of meer goed mogelijk.

Met ons uitgebreide weerbericht België blijf je op de hoogste van de weerdetails in jouw regio.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht