meteovista

Weerbericht herfstvakantie: lagere temperaturen

23 oktober 2024, 08:30

Vakantieweer
Zonnig en zacht herfstweer in Gent. Foto: Yannick Damen

Het zachte herfstweer waar we deze week mee te maken hebben, raken we kwijt. Hieronder lees je wat je kunt verwachten tijdens de herfstvakantie.

Nog voordat de herfstvakantie goed en wel is begonnen krijgen we te maken met lagere temperaturen. Deze week is het juist zacht voor de tijd van het jaar met weinig neerslag en ook flink wat zon. Vrijdag wordt het 16 graden aan de kust tot 19 graden in het binnenland. In het oosten van Vlaanderen kan de temperatuur in de buurt van 20 graden komen.

De eerste dagen van de vakantie trekt de zachte lucht naar het noordoosten weg. Na het weekend ligt de temperatuur in de namiddag vaak op 13 of 14 graden en zo nu en dan wordt het lokaal 15 graden. Voor eind oktober zijn dit hele normale waarden. Ook de nachten worden kouder met 5 tot 9 graden en daardoor is het ook in de vroege ochtend wat frisser met kans op mist.

De verwachting voor later in de vakantie is nog onzeker, maar het kan nog een paar graden kouder worden.

Zon en enkele buien

Het weerbeeld bestaat uit stapelwolken en zonnige perioden. Zo nu en dan ontstaan enkele buien en is het langere tijd bewolkt. Over het algemeen valt de hoeveelheid neerslag mee en gaat het om lichte buien. Maandag lijkt wel iets natter te worden door perioden met regen.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht