Weekverwachting: overgang naar fris herfstweer

23 september 2024, 13:00

Weekverwachting
Herfstweer op komst.. Foto: Ton Wesselius.

De nieuwe week gaat nog best prima van start, maar gedurende de week wordt het steeds natter en ook nog eens beduidend koeler dan de afgelopen tijd. Alle details over het weer deze week lees je hier.

Vanmiddag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Lokaal komt wel een bui voor, maar op de meeste plaatsen is het droog. Lees meer over het weer van vandaag in ons uitgebreide weerbericht.

Fris met dagelijks regen

Vanaf dinsdag moeten we dagelijks rekening houden met perioden van regen. Een doorstaande westen- tot zuidwestenwind voert namelijk flink wat buien en regengebieden aan richting ons land. Dinsdag zijn het voornamelijk buien die over het land trekken en is het tussendoor ook regelmatig droog, maar de zon komt er niet vaak aan te pas. Woensdag overheerst de bewolking de hele dag en trekken meerdere regengebieden over het land heen. Regionaal kan dan flink wat neerslag vallen. Op beide dagen stijgt de temperatuur naar 16 of 17 graden, maar tijdens perioden met intensieve regen is het enkele graden minder warm.

Herfstweer

Ook donderdag en vrijdag blijft het zeker niet droog. Er trekken wederom buien over het land, waarbij vooral op donderdag ook wat onweer mogelijk is. Bovendien staat er deze dagen een stevige (zuid)westenwind en is in de kustgebieden kans op windvlagen. Donderdag is het wederom een graad of 16, maar vrijdag blijft de temperaturen steken op een magere 14 of 15 graden. In combinatie met flink wat wind voelt het dan herfstachtig aan.

Weersverbetering in het weekend?

Zaterdag zijn nog enkele buien mogelijk, maar gedurende de dag lijken de buien snel in activiteit af te nemen. Zondag lijkt geheel droog te verlopen en ook de zon schijnt weer wat vaker. Mogelijk kunnen we dan weer genieten van prima buitenweer. Wel blijft het aan de frisse kant voor de tijd van het jaar met maxima van 12 tot 16 graden. Gebruikelijke waarden voor eind september zijn 15 tot 20 graden.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht