meteovista

Weekendweer: zachte dagen op komst

24 oktober 2024, 13:30

Weekendverwachting
Ochtendgymnastiek in de bossen tijdens de herfst. Foto: Carla Versteege

Het is deze dagen aanhoudend zacht voor de tijd van het jaar en ook komend weekend valt de temperatuur weer hoog uit. Alle details over het weer komend weekend vertellen wij jou in deze nieuwe weekendverwachting.

De aanloop naar het weekend verloopt overwegend droog en vrij zonnig. Regionaal begint de dag soms grijs door de aanwezigheid van wat mist. Alle details over het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht België.

Bijzonder zacht op zaterdag

Zaterdag zijn de verschillen groot in het land. In het midden en oosten van het land is het overal droog en schijnt vanaf de ochtend de zon al geregeld. In het uiterste westen begint de dag grijs door de aanwezigheid van mist. Gedurende de dag blijft het westen gevoelig voor bewolking en uit wat dikkere bewolking kan af en toe wat lichte regen vallen. Verder landinwaarts blijft het overwegend droog met een mix van wolken en zon. De temperatuur valt zeer hoog uit voor de tijd van het jaar. Het wordt 17 of 18 graden in de Ardennen tot ruim 20 graden in De Kempen. Hierbij staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen. Met een zonnetje erbij is het heerlijk najaarsweer.

Zondag begint grijs

De tweede weekenddag begint grijs door de aanwezigheid van laaghangende bewolking. Ook kan er verspreid over het land wat lichte regen vallen als een smalle regenzone van west naar oost over het land trekt. Aan het begin van de namiddag trekt de regenzone via het oosten het land uit en de rest van de dag verloopt overal droog. De zon breekt nog geregeld door en daarbij staat maar weinig wind. Zo warm als op zaterdag wordt het niet meer, maar met 16 tot 18 graden blijft het bijzonder zacht. Eind oktober zijn waarden van 12 tot 14 graden gebruikelijk.

Rustig herfstweer

In het begin van de nieuwe week is lokaal een enkele bui niet uitgesloten, maar de droge momenten hebben de hele week de overhand. Daarbij schijnt de zon geregeld en ook de temperatuur blijft aan de hoge kant met maxima van 13 tot 16 graden. Richting het weekend lijkt de temperatuur wel wat in te leveren.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht