Weekverwachting: zomers met veel zon

24 juni 2024, 15:30

Weekverwachting
Mensen genieten op terras café restaurant van zonnig en warm zomerweer. Foto: Ton Wesselius

We hebben een zomerse week voor de boeg met veel ruimte voor de zon. Later in de week brengen onweersbuien weer verkoeling. Wanneer dit gebeurt lees je in deze uitgebreide weekverwachting.

Tot en met woensdag krijgt de zon veel ruimte en blijft het droog. Landinwaarts kunnen wel vriendelijke stapelwolken tot ontwikkeling komen. De temperatuur stijgt op grote schaal naar 24 tot 28 graden, alleen pal aan zee is het door een verfrissende zeebries wat minder warm.

Het is hiermee heerlijk weer om naar buiten te gaan of om zelfs een buitenzwembad te bezoeken. De zon is wel erg krachtig met UV-index 7 of 8. Ook tijdens de wedstrijd België-Oekraïne blijft het droog met flink wat zon. Op veel plaatsen is het 's avonds nog zomers warm. In de loop van de wedstrijd daalt de temperatuur een aantal graden.

Lees ook: dit is de kracht van de zon.

Toenemende kans op buien

Vanaf donderdag heb je onze regenradar weer nodig, want de kans op buien neemt dan toe. Mogelijk komt het tot zware regen- en onweersbuien, maar wanneer deze buien vallen is nog onzeker.

De wind draait naar het westen, waardoor bovendien wat vochtigere lucht wordt aangevoerd. Er zal dan meer bewolking aanwezig zijn en bovendien voelt het buiten dan broeierig aan. Donderdag wordt het 23 tot 27 graden en vrijdag is het na de buien een stuk minder warm met 18 tot 21 graden. Ook de nachten van donderdag en vrijdag verlopen behoorlijk warm met minima van 16 tot 19 graden.

In het weekend is er een mix van wolken en zonnige perioden. Daarnaast kan vanuit het zuiden een bui overtrekken. De temperaturen liggen ’s middags rond 21 graden en tijdens de nachten is het een graad of 12.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht