F1: wisselvallige GP op Spa

24 juli 2024, 09:45

Sport
Vorig jaar verliep de Grand Prix van België ronduit nat. Foto: Dan Mullan / Getty Images via redbullcontentpool.com

Komend weekend vindt de Grand Prix van Spa weer plaats! Het wordt een wisselvallige editie met vooral vrijdag en zaterdag buien en dat is niet voor het eerst de afgelopen jaren. De racedag lijkt op papier de beste dag met overwegend droge condities.

Na enkele aangename dagen met vrij veel zonneschijn, slaat het weer in de loop van vrijdagnacht om. Vanuit het westen trekken buien over het circuit bij Spa en ook vrijdag overdag verloopt wisselvallig met geregeld neerslag en weinig ruimte voor de zon. Er zullen zeker droge perioden voorkomen en dan stijgt het kwik naar een graad of 20. Tijdens buien is het met 17-18 graden een stuk frisser. Waaien doet het maar weinig met kracht 2 of 3 uit westelijke richtingen.

Zaterdag is mogelijk sprake van langdurig (lichte) regenval, al is de exacte koers van dit regengebied nog wel een beetje onzeker. Het kan dus ook nog best meevallen met de hoeveelheden neerslag. Zonneschijn zien we nauwelijks en de temperatuur blijft 's middags steken op hooguit een graad of 18. Het is verder wel heel rustig weer met nauwelijks wind en die wind waait uit veranderlijke richtingen.

Op de racedag zelf, zondag, is alle regen naar het oosten verdwenen en komen er opklaringen voor in de plaats. Een heel plaatselijke bui behoort trouwens nog wel tot de mogelijkheden, maar de kans dat dit buitje precies tijdens de race valt is klein. Verder schijnt de zon dus af en toe en daarbij warmt het op naar 20 of 21 graden. De wind waait uit het noordwesten en is zwak, rond windkracht 2.

Weersverwachting circuit Spa
Weersverwachting circuit Spa

Samenvattend: als je van plan bent de training of kwalificatie ter plaatse te volgen, houd dan rekening met enkele buien of enige tijd regen en gematigde temperaturen in de omgeving van Spa. Tijdens de race wordt het weerbeeld aanzienlijk gunstiger met zonnige perioden en overwegend droge omstandigheden.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht