Zomervakantieweer: overgang naar zomers weer

24 juli 2024, 08:45

Vakantieweer
De komende dagen zien we nog regelmatig wolken en buien, maar na het weekend wordt het zonnig en zomers. Foto: Ben Saanen

Het is volop zomervakantie, maar van consistent zomerweer is op dit moment geen sprake. Hoe ziet het weerbeeld er volgende week uit? Kun je de paraplu al verruilen voor de zonnebrandcrème?

Flink wat buien

Deze woensdag blijft het droog met zonnige perioden. In de middag ontstaan stapelwolken, maar die groeien niet uit tot een bui. De temperatuur ligt tussen 21 en lokaal 25 graden. De dagen daarna heb je je paraplu zeker nodig. Donderdag tot en met zaterdag is dagelijks kans op een aantal buien. Vooral vrijdag en zaterdag kan het langere tijd nat zijn. De temperatuur ligt deze dagen tussen 18 en 24 graden bij een matige westen- tot zuidwestenwind.

Zomerse periode

Na het weekend ruilen we de regenachtige perioden in voor perioden met flink wat zon. Lokaal kan soms een bui ontstaan, maar veel vaker blijft het droog. Daarmee stijgt de temperatuur naar 23 tot 25 graden. Brussel krijgt maandag dan ook het weercijfer 10! De dagen daarna kan het nog een graadje warmer worden. Kortom, goed weer dus voor buitenactiviteiten. De laatste details over het weer lees je in ons uitgebreide weerbericht België.

Volgende week is het prima weer om te kamperen. Foto: Jolanda Bakker
Volgende week is het prima weer om te kamperen. Foto: Jolanda Bakker

Tijdens zonnige perioden schijnt de zon met zonkracht 6-7, wat betekent dat je binnen 15 tot 25 minuten kunt verbranden. Om dit te voorkomen is het belangrijk om regelmatig in te smeren met zonnebrandcrème en om van tijd tot tijd de schaduw op te zoeken. Meer over de kracht van de zon lees je in dit artikel.

Manouk Vermeulen

Manouk Vermeulen

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht