Dit wordt het weer tijdens de herfstvakantie

25 oktober 2023, 11:30

Vakantieweer
Door de regen lopen in oktober. Foto: Ton Wesselius

De herfstvakantie voor Vlaanderen staat voor de deur. De herfstvakantie doet zijn naam in ieder geval eer aan, want vakantiegangers in eigen land krijgen waarschijnlijk vooral echt herfstweer. Alle details lees je in dit vakantieweerbericht.

Deze week was het al herfstvakantie in Wallonië en vakantiegangers in die regio hebben ook niet kunnen genieten van fraai najaarsweer. Afgelopen dagen waren het vaak wolken, buien of regengebieden die het weerbeeld domineerden en ook vandaag regent het op veel plaatsen gestaag door. De komende dagen blijft het onvervalst herfstweer en dat is slecht nieuws voor vakantieganger in eigen land.

Alle details over het weer komende dagen lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Komend weekend ook droge momenten

Zaterdag begint de herfstvakantie ook voor Vlaanderen en het ziet er niet naar uit dat het komend weekend vrij aangenaam buitenweer wordt. Er zijn wederom enkele buien mogelijk, maar vooral in de namiddag zijn er ook flink wat droge momenten waarbij de zon soms doorbreekt. In de avond en nacht naar zondag trekt echter een actief regengebied over het land, waardoor het even flink kan regenen.

Ook zondag komen weer talrijke buien voor in het land en is het een goed idee om de regenradar te bekijken als jij de deur uit gaat. De maxima liggen dit weekend tussen 10 graden in de Ardennen tot lokaal 17 graden in de Kempen. Daarmee is het vrij zacht voor de tijd van het jaar. Normale waarden voor eind oktober liggen rond 13 graden.

De wind is komend weekend een stuk meer voelbaar dan voorgaande dagen. Er staat een matige tot aan zee mogelijk krachtige wind uit zuidelijke richtingen, 4-6 Bft. Tijdens een droog en zonnig intermezzo kun je buiten dus lekker uitwaaien!

Volgende week een weersverbetering?

Volgende week ziet het er helaas niet heel rooskleurig uit voor de vakantiegangers in eigen land. Een doorstaande zuidwestenwind voert dagelijks buien of regengebieden richting het land. Het ziet er naar uit dat vooral maandag wel eens echt flink nat kan gaan worden. Halverwege de week neemt de buiigheid mogelijk wat af en zijn er ook veel droge dagdelen. De tempratuur daalt iets en gaat richting de normaal. Normale waarden voor begin november liggen tussen 10 en 13 graden.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht