Warm weekend tijdens GP van Oostenrijk

26 juni 2024, 10:50

Sport
Max Verstappen F1 formule 1 Foto: Redbullcontentpool.com

De temperatuur loopt dit weekend flink op en bereikt in de middag tropische waarden van 30 graden of meer. De zon schijnt uitbundig, maar vooral zondag komen wel enkele onweersbuien in de regio tot ontwikkeling. Hoe groot de buienkans precies is, lees je in deze Formule-1 weersverwachting.

Terwijl het in België juist minder warm wordt, gaan de temperaturen in Oostenrijk verder omhoog. Zowel vrijdag, zaterdag als zondag stijgt de temperatuur op de Red Bull Ring in Spielberg in de middag naar zo’n 30 graden.

Helemaal stabiel is het niet in dit deel van Europa. Vooral in het noorden van Italië en in Slovenië kwam het de afgelopen dagen tot forse onweersbuien en een enkeling wist ook tot het zuiden van Oostenrijk door te dringen.

Kleine buienkans

De kans op buien is vrijdag en zaterdag erg klein. Over het algemeen schijnt de zon flink en er staat ook nauwelijks wind. Prima omstandigheden voor de vrije training op vrijdag en de sprintrace en kwalificatie op zaterdag. Bezoekers moeten zich overigens wel wapenen tegen de sterke junizon die in de middag zonkracht 8 zal bereiken.

MV Weerbericht Racingnews365-3daagse Oostenrijk

Heet asfalt

Tijdens de race zondagmiddag wijst de thermometer waarden aan van 29 of 30 graden. Met flink wat zon zal de temperatuur van het asfalt zelfs oplopen naar 50 tot 60 graden. Iets voor de raceteams om rekening mee te houden.

Lees meer over bandenslijtage en het weer in dit artikel.

Later op de dag komen in Oostenrijk regen- en onweersbuien tot ontwikkeling. Het lijkt er echter op dat deze vooral in Tirol en Salzburgerland tot ontwikkeling komen en dat het rond Spielberg gewoon droog blijft.

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht