Weekverwachting: zomerse week op komst

26 augustus 2024, 11:00

Weekverwachting
Wordt het deze week lekker strandweer? Foto: Gieny Westra

We kunnen ons op gaan maken voor een aangename zomerweek met veel ruimte voor de zon en hoge temperaturen. Of we het hierbij ook de hele week drooghouden lees je in deze weekverwachting.

Deze maandag hebben we te maken met rustig zomerweer. De dag verloopt op de meeste plaatsen droog met een mix van wolken en zon. Daarbij komt de temperatuur rond de normaal te liggen met 18 tot 23 graden. Alle details over het weer van vandaag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Oplopende temperaturen

De wind komt vanaf dinsdag uit het zuidoosten en hiermee wordt aanmerkelijk warmere lucht richting ons land aangevoerd. Gebruikelijke waarden voor eind augustus liggen tussen 19 en 22 graden en daar komen we deze week zeker een paar dagen ruim boven te liggen. Dinsdag wordt het 23 tot 27 graden en woensdag loopt het kwik op naar 27 tot lokaal 30 graden. Tropische temperaturen komen eind augustus niet vaak voor, maar zeldzaam is het ook zeker niet.

Vanaf donderdag waait de wind vervolgens weer uit westelijke richtingen, waardoor minder warme lucht wordt aangevoerd. Toch is het donderdag met 23 tot 28 graden nog steeds warm voor de tijd van het jaar. De dagen daarna levert de temperatuur verder in, maar koud wordt het niet. De rest van de week liggen de maxima tussen 20 en 24 graden.

Veel ruimte voor de zon

De hoge temperaturen gaan gepaard met flink wat ruimte voor de zon. Vooral dinsdag en woensdag zie jij vaak strakblauwe luchten als je naar buiten gaat. Uitstekend nieuws dus voor in de laatste week van deze zomervakantie en dus heerlijk weer om erop uit te trekken of zelfs verkoeling te zoeken bij een meertje bij jou in de buurt.

Van grofweg donderdagmiddag tot en met vrijdagmiddag komt meer bewolking voor en in het oosten en zuidoosten kan dan ook wat regen vallen. Elders in het land blijft het overwegend droog. Het weekend lijkt in heel het land droog te verlopen met een mix van wolken en zon.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht