F1: zaterdag wisselvallig, zondag zonnig en droog

27 juli 2024, 13:21

Sport
Max Verstappen van Red Bull Racing tijdens de F1 Grand Prix. Foto: AdobeStock / Marco Canoniero/Wirestock Creators

Op het circuit van Spa Francorchamps wordt de Grand Prix van België dit weekend verreden. Het weerbeeld verschilt nogal tussen de zaterdag en zondag. De racedag heeft veruit de beste papieren van dit raceweekend.

Regen tijdens kwalificatie

Deze zaterdagmiddag, om 16 uur, gaan de kwalificaties van start. Vorig jaar verliep het raceweekend regenachtig en ook dit jaar lijkt dat voor de kwalificaties het geval te zijn. Een regengebied trekt over het oosten van het land en dus ook over het circuit van België. Tijdens droge momenten is het overwegend bewolkt.

Zondag droog en zonnig

De racedag laat juist een heel ander weerbeeld zien. De regen van zaterdag is weggetrokken en zondag wordt het zonnig. In de middag ontstaan stapelwolken, maar hieruit valt geen regen. Ook kunnen later nog wat hoge wolkensluiers het land in schuiven, maar de zon schijnt hier doorheen. De middagtemperatuur stijgt naar 22 graden. In combinatie met de zon is de baan zelf nog wat warmer. Daarbij staat er een zwakke noordenwind. Prima weer dus voor de race die om 15 uur begint.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Manouk Vermeulen

Manouk Vermeulen

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht