Zeer warme dagen, met ook regen op komst in Parijs

29 juli 2024, 10:39

Sport
Vooral dinsdag en woensdag worden erg warme dagen voor de sporters. Foto: AFP / Geoffroy van der Hasselt

Deelnemers en supporters van de Olympische Spelen kunnen de komende dagen rekenen op flink wat hitte. In de Franse hoofdstad worden de komende dagen temperaturen boven 30 graden verwacht.

Dinsdag stijgt het kwik in Parijs maar liefst naar 35 graden. Dat is negen graden warmer dan normaal rond deze tijd van het jaar. Daarbij is het flink zonnig en staat er maar weinig wind. Belangrijk dus om voldoende water te drinken en regelmatig de schaduw op te zoeken.

Ook woensdag zet het warme weer voort met maxima van 32 graden. Bovendien is de luchtvochtigheid een stuk hoger, waardoor het broeierig warm en benauwd kan aanvoelen. Donderdag doet de temperatuur al een kleine stap terug, maar verder blijft het benauwd en warm. Vanaf vrijdag koelt het naar verwachting weer af tot ongeveer 27 graden.

Onweersbuien

Daarnaast kunnen vanaf dinsdagavond stevige buien voorkomen, mogelijk met onweer. De hevige regenval van de afgelopen tijd zorgde al voor problemen met de waterkwaliteit in de Seine. Zondag konden triatleten niet trainen in de Parijse rivier, waar ook het openwaterzwemmen moet plaatsvinden. De triatlon van de mannen staat gepland op dinsdag en die van de vrouwen op woensdag.

Lees ook: code oranje wegens hittegolf in zuidelijke delen van Frankrijk

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht