Weekendweer: zomerse taferelen op komst

29 augustus 2024, 13:30

Weekendverwachting
Het wordt heerlijk weer om te wandelen in de Ardennen. Foto: Adobe Stock / Cromary

Dit weekend is het heerlijk weer voor buitenactiviteiten. Zaterdag wordt het zo’n 26 graden en zondag wordt het lokaal zelfs 30 graden. Voordat het zover is staat nog wel regen op het programma.

Op deze donderdag is het warm met maxima tussen 26 en 28 graden. Het blijft op veel plaatsen droog, maar in de Ardennen komt het in de loop van de dag wel tot buien. Morgen is het aanvankelijk in het zuidoosten bewolkt met regen, terwijl in het noordwesten de zon schijnt. Later trekt de regen juist naar het noordwesten. In de avond kan het dan flink regenen en onweren. Het wordt op de meeste plaatsen 21 tot 23 graden. In het uiterste zuidoosten kan het 27 graden worden.

Alles over het weer vandaag en morgen lees je in het uitgebreide weerbericht.

Ruimte voor de zon op zaterdag

In de nacht naar zaterdag trekt de regen verder richting het noorden van België en uiteindelijk naar Nederland. Na de regen blijft het eerst nog een tijdje bewolkt maar in de loop van de dag breekt steeds vaker de zon door. Lokaal is dan een enkele bui mogelijk, maar de droge perioden overheersen. Bij een matige noordoostenwind liggen de maxima tussen 25 en 27 graden. Daarmee is het deze zaterdag heerlijk weer voor een terras of andere buitenactiviteiten. De zon schijnt met UV-index 5 en hoewel dit lager is dan in de afgelopen maanden, kan de onbeschermde huid nog steeds binnen 20 tot 30 minuten verbranden.

Veel ruimte voor de zon. Foto: Ben Saanen
Veel ruimte voor de zon. Foto: Ben Saanen

Lokaal tropisch warme zondag

Zondag staat een nog warmere dag op het programma. Het wordt op de meeste plaatsen 27 tot 29 graden en in de Kempen stijgt het kwik zelfs naar 30 graden. Het is dus heerlijk weer om verkoeling te zoeken in een meer. Aan zee wordt het met 24 graden iets minder warm. Als je in het park ligt moet je in de loop van de dag wel rekening houden met bewolking. Het voelt dan broeierig aan en in de avond komen in het westen van het land buien voor, mogelijk met onweer.

Na het weekend soms buien maar ook zon

Na het weekend wordt het iets minder warm dan zondag, maar echt koud wordt het zeker niet. De maxima liggen tussen 22 en 25 graden en in de nachten wordt het zo’n 17 graden. Daarbij wisselen buien en zonnige perioden elkaar af.

Verena Mülder

Verena Mülder

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht