Weekendweer: vooral zaterdag vriendelijk najaarsweer

03 oktober 2024, 13:30

Weekendverwachting
Zaterdag is het heerlijk weer om eropuit te trekken. Foto: Diana Huntjens.

We hebben te maken met vrij zonnig najaarsweer. Ook dit weekend zijn er mooie momenten met zon. Alle details over het weer op zaterdag en zondag lees je hier.

Ook vrijdag schijnt overdag de zon flink afgewisseld door wat stapelbewolking. Alles over het weer tot het weekend lees je in het uitgebreide weerbericht België.

Veel zon op zaterdag

Zaterdagochtend is het koud. Na het oplossen van het eventuele ochtendgrijs schijnt de zon op uitgebreide schaal flink. In de namiddag ontstaan landinwaarts wat stapelwolken. Bij een zwakke tot matige zuidoostenwind wordt het maximaal 16 graden. Alleen in de Ardennen blijft de temperatuur een aantal graden achter.

Zaterdagavond schuiven hoge wolkenvelden over het land. Hierdoor koelt het tijdens de nachtelijke uren niet verder af dan 6 tot 11 graden.

Rood met witte stippen. Foto: Gieny Westra.
Rood met witte stippen. Foto: Gieny Westra.

Zondag meer bewolking en een beetje regen

De bewolking neemt verder toe en vooral in de namiddag kan vanaf het westen een beetje regen vallen. In het oosten kunnen ’s ochtends nog enkele opklaringen voorkomen. Bij een overwegend matige zuidenwind wordt het 13 tot 16 graden.

Na het weekend is het sterk wisselvallig herfstweer met dagelijks regen of enkele buien. Er zijn ook droge momenten met af en toe zonneschijn, maar op sommige dagen staat er ook flink wat wind. Het wordt warmer met waarden tussen 16 en 19 graden. Maxima van een graad of 16 zijn begin oktober gebruikelijk.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht