Hevige regenbuien in Beijing, zeker twee doden

31 juli 2023, 11:15

Overstromingen
Hevige overstromingen in Beijing. Foto: Adobe Stock / PARDO / AFP

Het noodweer in de Chinese hoofdstad Beijing heeft twee mensen het leven gekost. Vanwege de zware regenbuien hebben de autoriteiten er de hoogste waarschuwing afgegeven voor overstromingen en aardverschuivingen. Zeker 31.000 inwoners van de miljoenenstad zijn geëvacueerd.

China heeft sinds vrijdag te maken met de inmiddels afgezwakte tyfoon Doksuri. Doksuri was voor het Oost-Aziatische land een van de zwaarste stormen in jaren en veroorzaakte in het weekend vele overstromingen in de zuidelijke provincie Fujian.

Hevige overstromingen

In Beijing staan door overstromingen honderden wegen blank en zijn ook metrostations overstroomd. Ook gaan er vluchten niet door en ligt het werk op duizenden bouwplaatsen stil. Tussen zaterdagnacht en maandagmiddag viel in Beijing gemiddeld 170,9 millimeter regen, aldus het lokale meteorologische bureau. Dat is bijna evenveel als het gemiddelde van de hele maand juli.

Ook de nabijgelegen stad Tianjin en de aangrenzende provincie Hebei hebben last van het slechte weer. Het aantal evacués in de stad Baoding (Hebei) ligt op bijna 55.000.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht