Weekendweer: wisselvallig septemberweekend

05 september 2024, 12:30

Weekendverwachting
Fraaie zonsopkomst eerder deze week. Foto: Ben Saanen

Het weerbeeld ziet er in het weekend sterk wisselend uit. Er zijn droge momenten met flink wat zonneschijn en zomerse temperaturen, maar er zijn ook wolkenvelden en buien. Welke dag het best is voor buitenactiviteiten lees je in dit weekendweerbericht.

Op deze donderdag zullen er vaak wolken voor de zon schuiven, maar geleidelijk breekt de zon af en toe door. De temperatuur stijgt naar 23 graden aan zee, naar ongeveer 25 graden in Brugge en Antwerpen en naar ongeveer 27 in de Kempen. Vanavond dringen vanuit het zuiden buien op, maar deze zullen Vlaanderen niet aandoen.

Vrijdag is het vaak bewolkt en valt periodiek regen. In de namiddag wordt het geleidelijk droger en breekt de zon af en toe door. Het is ongeveer 21 graden. Meer over het weer vandaag en morgen lees je in het weerbericht.

Zomerse zaterdag, zondag buien

De eerste dag van het weekend laat een zomers weerbeeld zien. De zon schijnt flink, het blijft overal droog en het is warm met temperaturen van 25 graden aan zee tot 28 in de Kempen. Daarmee is het heerlijk weer om buiten iets te ondernemen of om een terrasje te pakken. In de avond stijgt vanuit het zuiden de buienkans.

Zondag ziet het weerbeeld er heel anders uit. Een neerslaggebied sleept over het land en veroorzaakt enige tijd regen of enkele buien. In de loop van de dag wordt het op steeds meer plaatsen droog en breekt de zon weer door. De temperatuur loopt op naar ongeveer 22 graden.

Lagere temperaturen

Na het weekend neemt de wisselvalligheid verder toe en geleidelijk wordt het ook minder warm. Maandag is het nog een graad of 21, woensdag blijft de temperatuur steken bij hooguit 16 graden. Daarmee is het te koud voor de tijd van het jaar, want waarden omstreeks 20 graden zijn in de eerste helft van september nog gebruikelijk.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht