Herfstachtig met buien en lage maxima

09 september 2024, 14:00

Weekverwachting
De paraplu hebben we deze week vaak nodig. Foto: Ben Saanen.

De nazomer zijn we (voorlopig) kwijt. Dagelijks staan buien om het menu en zeker in combinatie met de lage maxima voelt het soms herfstachtig aan. Lees hier wat je kan verwachten.

Pak je jas maar uit de kast, want het nazomerweer heeft plaats gemaakt voor een wisselvallig weertype. Daarnaast gaat de temperatuur een pak omlaag.

Wisselvallig en lage temperaturen

Maandag liggen de maxima nog rond 22 graden, maar de komende dagen blaast de westenwind beduidend koelere lucht naar onze omgeving. Dit levert een daling van temperatuur op: woensdag en donderdag wordt het overdag nog slechts 15 graden en ook de nachten gaan behoorlijk fris verlopen. De minima liggen rond 7 graden. In de Ardennen kan het zomaar tot een graadje grondvorst komen.

Felle regenboog. Foto: Hinko Ruis
Felle regenboog. Foto: Hinko Ruis

De meeste regen wordt tijdens de namiddag en avond van dinsdag verwacht. Dan kan regionaal meer dan 30 millimeter regen vallen. Ook de dagen daarna kan het soms flink doorplenzen, maar schijnt de zon ook af en toe. Het zou dan zomaar eens kunnen dat je een regenboog te zien krijgt. Naast regen of buien kan het soms aan zee ook stevig waaien met een windkracht 5 of 6.

Weersverbetering op komst

Vanaf vrijdag wordt het wat rustiger en droger. De zon krijgen we dan geregeld te zien en de temperatuur loopt geleidelijk wat op. Middagwaarden van 16 tot 18 graden zijn dan weer mogelijk.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht