Weekendweer: prima weer voor buitenactiviteiten

12 september 2024, 12:25

Weekendverwachting
Fietsen in Antwerpen. Foto: Adobe Stock / Maxim Chuev

Het komende weekend verloopt rustig een droog. Warm is het niet, maar het weerbeeld is aangenaam. Lees de details in dit weekendweerbericht.

Deze namiddag trekken buien over ons land en daarbij kan het ook onweren. Vanavond en vannacht zijn de buien vooral voor West-Vlaanderen, maar morgenmiddag komt het in het ganse land weer tot een aantal buien. Lees meer over het weer tot het weekend in ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag droog met wolken en zon

De eerste dag van het weekend start behoorlijk koud. In de vroege ochtend is het 3 tot 8 graden en landinwaarts, vooral in de Ardennen, is aan de grond kans op lichte vorst.

De voormiddag verloopt op de meeste plaatsen behoorlijk zonnig. Geleidelijk neemt vanaf het noordwesten de bewolking wat toe, waardoor de zon in de namiddag vaker schuilgaat achter wolken. Het blijft waarschijnlijk wel overal droog. Met maxima van circa 12 graden in de Hoge Venen en 15 tot 17 graden in Vlaanderen is het relatief koud. Middagtemperaturen van 19 of 20 graden zijn gebruikelijk in Laag- en Midden-België in deze tijd van het jaar. Ondanks de vrij lage middagtemperatuur is het uitstekend weer voor buitenactiviteiten zoals een wandeling of een fietstocht. Het waait namelijk nauwelijks.

Zondag een aantal graden warmer

Met zo’n 14 graden op de Ardense toppen en 17 tot 19 graden in alle regio’s ten noorden van Samber en Maas is het op de tweede weekenddag duidelijk warmer dan de dag ervoor. Er waait een zwakke tot hooguit matige wind uit westelijke richtingen en het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon. Zondagavond neemt vanaf het westen de kans op regen toe, maar waarschijnlijk valt de eerste regen pas in de nacht naar maandag.

Mooie septemberweek volgt

Maandag trekken enkele buien over het land, gevolgd door opklaringen. Het wordt 16 graden in de Ardennen en 18 tot 20 graden elders.

Vanaf dinsdag breekt een droge periode aan met dagelijks veel ruimte voor de zon. De middagtemperaturen komen dagelijks uit tussen 18 en 23 graden.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht