Tyfoon Jongdari op weg naar Zuid-Korea

20 augustus 2024, 12:45

Orkanen
High waves hit the shore of Seogwipo on South Korea's southern Jeju Island, Foto: ANP / SOUTH KOREA OUT.

Zuid-Korea krijgt dinsdag te maken met tyfoon Jongdari. Volgens de nationale weerdienst wordt met name het zuidelijk gelegen eiland Jeju dinsdagmiddag (lokale tijd) geraakt door de tyfoon. De weerdienst waarschuwt voor harde wind en hevige regen.

In delen van Jeju, een populaire vakantiebestemming voor Zuid-Koreanen, valt tot en met woensdag zo'n 100 millimeter regen. Meerdere wandelroutes op de berg Halla op het eiland zijn uit voorzorg afgesloten. Op beelden is te zien hoe de vertrekhal van het vliegveld van Jeju al volloopt met toeristen die het eiland voor de aankomst van Jongdari willen verlaten.

Jongdari beweegt de komende dagen richting het noorden. Naar verwachting neemt de storm dan af in kracht en is het woensdagavond een lagedrukgebied als het de zuidwestelijk gelegen kustplaats Mokpo bereikt.

Zuid-Korea krijgt niet alleen te maken met de tyfoon, maar kampt ook met een hittegolf. In een groot deel van het land wordt het warmer dan 30 graden en ook 's nachts blijven de temperaturen hoog.

ANP

ANP