meteovista

Tropische storm Trami aan land in Vietnam

27 oktober 2024, 12:12

Orkanen
Eerdere ravage door tropische storm Trami in Nabua, Filipijnen. Bron: ANP / Zalrian Sayat / AFP

Op de Filipijnen hebben duizenden mensen gedwongen hun huis moeten verlaten door het natuurgeweld van tropische storm Trami. De grote hoeveelheden regen veroorzaakten al overstromingen en aardverschuivingen. De storm heeft in de Filipijnen al zeker 85 doden heeft geëist. Trami is zondag aan land gekomen in Centraal-Vietnam.

Lees hier al ons nieuws over orkanen en tyfonen.

Grote hoeveelheid regen

De autoriteiten in Vietnam waarschuwen voor hevige regenval, die gevaarlijke overstromingen met zich mee kan brengen. Er wordt meer dan 600 millimeter aan neerslag verwacht op zondag en maandag, volgens het nationale weerinstituut. Normaal gesproken valt er over de hele maand oktober ongeveer 480 millimeter. Vooral in stedelijke gebieden wordt de kans op overstromingen groot geacht. Vier luchthavens in Vietnam zijn gesloten.

De grootste kans op tropische depressies die zich tot orkaankracht ontwikkelen is er in de periode juli tot en met oktober. Vorige maand eiste de tyfoon Yagi meer dan 300 levens in het Aziatische land en richtte in het noorden van Vietnam schade aan voor meer dan 3,3 miljard dollar (ruim 3 miljard euro).

Wil jij alles weten over orkanen, lees dan dit artikel.

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

ANP/Meteovista

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht