Weekendverwachting: zo warm en zonnig wordt het

08 augustus 2024, 10:30

Weekendverwachting
Op en top strandweer. Foto: Yannick Damen

Het weekendweer staat in het teken van droog en zonnig weer, maar voordat het zover is komt het vrijdag nog tot een bui. Hoe warm het wordt dit weekend lees je in deze weekendverwachting.

Op deze donderdag is het droog met een mix van wolken en zon. De temperatuur stijgt in Vlaanderen naar 22 graden aan zee en naar 24 of 25 graden elders. Komende nacht neemt de bewolking toe en volgt wat regen. Vrijdag is het overwegend bewolkt en uit dikkere wolken kan een bui vallen. Later op de dag breekt de zon weer door. Het wordt 21 tot 25 graden en vooral aan zee waait het flink.

Alles over het weer vandaag en morgen lees je in het uitgebreide weerbericht.

Zonnige zaterdag

De eerste dag van het weekend verloopt zonnig. Slechts af en toe is wat bewolking zichtbaar en het blijft overal droog. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind en het wordt 21 graden aan zee en 24 of 25 elders met de hoogste temperaturen in de Kempen. Het is dan ook heerlijk weer voor een wandeling of fietstocht. Ook is het prima weer voor een pintje op een terras, maar let wel op de zonkracht. Deze is 6 en dat betekent dat de onbeschermde huid met een kwartier kan verbranden.

Een typisch augustusplaatje. Foto: Ben Saanen
Een typisch augustusplaatje. Foto: Ben Saanen

Veel zon en steeds warmer

Ook zondag schijnt de zon volop. Doordat de wind uit het oosten tot zuidoosten waait wordt warme lucht aangevoerd. Op de stranden is het maximaal een graad of 24 en daar steekt in de namiddag een verfrissende zeebries op. Elders staat nauwelijks wind en warmt het op naar 27 tot 29 graden. In Limburg kan het zelfs tropisch warm worden met 30 graden.

Hete maandag, daarna minder warm

Na het weekend warmt het verder op met maandag temperaturen tot 35 graden. Daarbij schijnt opnieuw de zon, maar in de avond is een onweersbui mogelijk. De dagen daarna daalt de temperatuur weer naar gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar. Het is dan 20 tot 25 graden en daarbij wisselen wolken en zon elkaar af. Zo nu en dan komt het ook tot enkele buien.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht