Zomervakantie weerbericht: ook volgende week warm zomerweer?

14 augustus 2024, 07:30

Vakantieweer
Verkoeling zoeken op het water. Foto: Willy Bonnink-Naves

Het was de afgelopen dagen behoorlijk zweten in ons land. Deze week hebben we zelfs de hoogste temperaturen van deze zomervakantie tot dusver gemeten. Kunnen we in de laatste weken van de zomervakantie ook zulk warm weer verwachten?

Het was de afgelopen dagen opvallend heet in ons land. Maandag en dinsdag werd het op uitgebreide op veel plekken tropisch warm en lokaal wezen de thermometers zelfs 35 graden aan. Van die hoge temperaturen is voorlopig geen sprake meer. Met een meest matige wind uit westelijke richtingen wordt vandaag koelere lucht aangevoerd. Bovendien vallen in de ochtend flink wat buien. Lokaal kunnen de buien pittig uitpakken met kans op onweer en veel regen in een korte tijd. Alle details over het weer van vandaag lees je hier.

Licht wisselvallig

Aanvankelijk is het heerlijk vakantieweer in eigen land om buiten iets te ondernemen. Donderdag en een groot gedeelte van vrijdag verlopen namelijk droog met flink wat ruimte voor de zon. Daarbij variëren de maxima van zo'n 23 graden vlak aan zee tot 27 graden in De Kempen.

Vanaf vrijdagavond worden vanaf het westen buien richting het land aangevoerd en moeten we op meerdere plekken rekening houden met perioden van regen. Ook zaterdag overdag komt de paraplu goed van pas. De temperatuur valt met 20 tot 25 graden ook iets lager uit.

Zondag volgt dan weer een aangename zomerdag. De dag verloopt overal droog en ronduit zonnig. Heel warm is het echter niet. De maxima komen uit tussen 20 en 23 graden. Desondanks is het met flink wat ruimte voor de zon en weinig wind heerlijk weer om buiten wat te ondernemen.

Volgende week weer kansen op warm zomerweer

Goed nieuws voor vakantiegangers in eigen land, want volgende week zijn de neerslagkansen in ons land laag. Aanvankelijk zit de wind nog in de zuidwesthoek, maar buien en neerslaggebieden lijken ons land niet te bereiken. Lokaal kan weleens een enkele bui vallen, maar als die al valt stelt het niet veel voor. De dagen verlopen grotendeels dus grotendeels droog met flink wat ruimte voor de zon. Het is dan ook vaak heerlijk weer om erop uit te trekken.

De temperatuur stijgt daarbij dagelijks naar normale waarden van 20 tot 25 graden. In de loop van de nieuwe week zoekt de wind mogelijk wat meer de zuidhoek op, waardoor warmere lucht richting ons land kan worden aangevoerd. Het is niet uitgesloten dat het dan op uitgebreide schaal zomers tot lokaal misschien weer tropisch warm wordt.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht