Weekverwachting: aantal dagen aangenaam zomerweer

15 juli 2024, 13:52

Weekverwachting
Vanaf woensdag is het een aantal dagen aangenaam zomerweer. Foto: Ben Saanen

De week is op de meeste plaatsen zonnig van start gegaan. Kunnen we dit weerbeeld ook de rest van de week verwachten of krijgen we wisselvallig zomerweer met dagelijks kans op buien? Dat lees je in onze uitgebreide weekverwachting.

De week begint met zonnig weer. De temperatuur stijgt deze maandag naar een graad of 24 aan de kust tot 28 graden in De Kempen. Toch blijft het niet de hele dag droog. Eind van de middag en gedurende de avond trekken een aantal stevige regen- en onweersbuien over het land. Hierbij is kans op hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. In de loop van de nacht wordt het droog.

Dip in weerbeeld

Dinsdag is de dag van de week met de minst goede papieren. In de vroege ochtend is het nog droog met een paar opklaringen, maar al snel raakt het vrijwel overal bewolkt en zijn er verspreid over het land buien. Met maxima van 18 tot 21 graden is het duidelijk minder warm dan op maandag. Bovendien staat er een matige tot vrij krachtige zuidwester. Aan zee is de zuidwestenwind soms krachtig, windkracht 6.

Na regen komt zonneschijn

Niet getreurd, want de weerdip van dinsdag duurt maar even. Vanaf woensdag krijgen we met een ander weertype te maken. De dagen verlopen overwegend droog en de zon is vaak van de partij. De temperatuur zit in de lift met op woensdag waarden van 20 tot 25 graden. Donderdag en vrijdag zijn maxima van 28 of 29 graden mogelijk. Ook staat er maar weinig wind. Ideaal weer voor vakantie in eigen land!

Terug bij af

In het weekend gaan we geleidelijk over naar een wisselvalliger en iets koeler weertype. Eerst krijgen we op zaterdag nog een behoorlijk warme dag, maar eind van de namiddag en in de avond stijgt de kans op regen- en onweersbuien. Zondag is de zon minder vaak te zien en zijn er juist meer buien. De temperatuur doet dan een stap terug naar 19 tot 23 graden. Na het weekend blijft het wisselvallig met maxima tussen 20 en 24 graden.

Manouk Vermeulen

Manouk Vermeulen

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht