Weerbericht zomervakantie: zonnig en zomers, maar voor hoelang?

17 juli 2024, 08:30

Vakantieweer
Komende dagen is het aangenaam weer voor vakantie in eigen land. Foto: Jolanda Bakker

De zomervakantie is volop bezig en de komende dagen krijgen we te maken met zomers weer. Vrijdag en zaterdag worden de warmste dagen met maxima tussen 27 en lokaal 30 graden, maar hoelang houdt de warmte eigenlijk aan? Dat lees je in dit artikel.

De komende dagen is er goed nieuws voor mensen die in eigen land op vakantie zijn. Het wordt namelijk zonnig en zomers. De temperatuur ligt vandaag nog tussen 19 en 23 graden, maar vanaf donderdag wordt het een aantal dagen vrijwel overal zomers warm. Vrijdag en zaterdag kan het lokaal zelfs tropisch warm worden met temperaturen van 30 graden! Heerlijk weer dus voor een duik in het zwembad. Alles over het weer voor de komende dagen lees je in ons uitgebreide weerbericht België.

Toch is de zomerse warmte slechts van korte duur. Zaterdagavond stijgt de kans op enkele regen- en onweersbuien. De wind draait van zuid tot zuidoost naar zuidwest en daarmee wordt vanaf zondag koelere lucht aangevoerd. De temperatuur doet dan ook een stap terug naar 19 tot 23 graden. Daarbij is het wisselvallig met een aantal buien.

Nieuwe week minder warm

Na het weekend krijgen we te maken met een weertype wat we deze zomer al vaker zagen: het wordt licht wisselvallig zomerweer. Dat betekent dat er van tijd tot tijd een aantal buien zijn, maar daarnaast zijn er ook flink wat droge perioden met zon. De temperatuur ligt tussen 18 en 24 graden. Met dit weer kun je prima buitenactiviteiten ondernemen, maar check onze regenradar van tevoren om te zien of het bij jou droog blijft.

Manouk Vermeulen

Manouk Vermeulen

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht